Dialyse Centrum Groningen (DCG) biedt de mogelijkheid om tijdens de nacht in Groningen te dialyseren. We noemen dit nachtelijke centrumhemodialyse.

Het DCG onderscheidt zich van andere noordelijke dialysecentra door het aanbieden van dialyses tijdens de nacht. Patiënten dialyseren om de nacht gemiddeld 7,5 uur. Door deze gelijkmatige spreiding en langere dialysetijd voelt u zich over het algemeen fitter. Als u vaker en langer dialyseert schommelen de hoeveelheid vocht in uw lichaam en afvalstoffen in uw bloed tussen de dialysebehandelingen minder.

Hoe ziet uw behandeling 's nachts eruit?

U komt 's avonds naar het dialysecentrum in Groningen en maakt u daar klaar voor de nacht. U helpt zelf met het klaarleggen van spullen. Als u eenmaal bent aangesloten op de dialyseapparatuur gaat u slapen. De verpleegkundigen gaan van zaal en houden op afstand in de gaten of de behandeling goed verloopt. Vroeg in de ochtend wordt u gewekt om de behandeling af te sluiten. Er wordt een ontbijt voor u verzorgd op het centrum. Daarna bent u klaar en kunt u naar huis of naar uw werk. Eén keer in de zes tot acht weken heeft u een aparte afspraak op de Polikliniek om te bespreken hoe het met u gaat.

Voorwaarden

Niet al onze patiënten komen in aanmerking voor deze behandeling. Het is belangrijk dat uw dialyses stabiel verlopen en de toegang tot uw bloedbaan goed is. Ook moet u in staat zijn om dagelijkse activiteiten, zoals aankleden en eten, zelfstandig uit te kunnen voeren.

Deze pagina delen: