Gerda Groeneveld

Gerda doet centrumdialyse in de buurt van haar woonplaats. Tijdens de zomermaanden gaat zij voor vakantiedialyse vaak naar Terschelling.

Heel vertrouwd

Gerda dialyseert drie keer per week en dat gaat op Terschelling gewoon door. "Net als anders ga ik op maandag, woensdag en vrijdag naar het dialysecentrum. Het is snel heel vertrouwd. Tegen 8.00 uur brengt mijn man me met de auto naar het centrum en word ik aangesloten op de dialysemachine. Hij komt dan later op de ochtend nog even weer om gezellig samen koffie te drinken en haalt me op als ik afgesloten word." Samen gaan ze dan terug naar hun chalet die ze huren in Formerum, niet te ver van het dialysecentrum in Midsland, waar ze het de rest van de dag rustig aan doen en vaak veel lezen.  En dat kan, want ze nemen stapels boeken mee naar het eiland. Op de vrije dagen tussen de dialyse zijn ze veel op pad.


Dialyseren maar ook genieten

"Heerlijk naar buiten, op de elektrische fiets door de duinen, een kopje koffie drinken op een terrasje in een van de leuke dorpjes van het eiland”, vertelt Gerda, of met de boot naar de zandbanken waar je de zeehonden kunt zien. Geweldig, die prachtige natuur, benadrukt ze, het is hier echt genieten."

Heerlijk naar buiten, op de elektrische fiets door de duinen, een kopje koffie drinken op een terrasje in een van de leuke dorpjes van het eiland

Gerda

Deze pagina delen: