Ingredi√čnten voor zes personen

  • 2 kippenpoten
  • 1 bouillonblokje natriumarm, merk Damhert
  • 50 g vermicelli
  • 200 g soepgroente
  • chilivlokken, 1 theelepel (pas hiermee op, maakt de soep heet !)
  • 1 theelepel kerriepoeder of kurkuma
  • 1 citroen of limoen, hiervan een lange reep afsnijden, ± 10 cm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tenen knoflook met velletje, tussen 2 lepels gekneusd/platgedrukt
  • 1 ui
  • (olijf-)olie

Bereiden

  1. Bestrijk de kippenpoten met olie en wrijf ze in met de chilivlokken en de kerriepoeder of kurkuma.
  2. Verhit 4 eetlepels olie. Bak hierin de kippenpoten bruin.
  3. Voeg 1 liter water toe en doe hierin de laurierblaadjes, de gekneusde knoflook, de fijngesneden ui en laat dit 1 uur op een laag vuur trekken.
  4. Haal de kippenpoten uit de bouillon en haal het vlees van de botten. Voeg dit weer aan de soep toe.
  5. Voeg de vermicelli en soepgroente toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken tot de vermicelli gaar is.

U krijgt hiervan ongeveer 1,5 liter soep.

*Per portie van 250 ml:  140 kcal – 13 g eiwit – 70 mg natrium – 260 mg kalium – 120 mg fosfaat – 8 g koolhydraten

*          Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Meer nieuws

Deze pagina delen: