Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 500 g asperges
  • 300 g aardappelen
  • 4 eieren
  • 6 plakjes (120 g) gekookte ham
  • 30 g roomboter
  • peterselie, fijngesneden

Bereiding:

  1. Schil de asperges met een dunschiller en snijd de onderste 2 cm van de asperges af
  2. Leg de asperges in een grote pan in zoveel water dat ze juist onder water staan, gedurende 8-12 minuten (afhankelijk van de dikte) en draai dan het gas uit.
  3. Test met een vork of ze gaar zijn. Laat ze niet té gaar worden. Neem de asperges als ze gaar zijn uit het kookvocht en leg ze op een warme schaal.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze
  5. Kook de eieren en snijd ze in de lengte in vieren.
  6. Smelt de boter
  7. Rol de plakjes ham op
  8. Dien de asperges op een grote schaal op en leg de eieren en plakjes ham ernaast. Giet de boter over de asperges, garneer met peterselie.
    Eet hierbij de gekookte aardappelen.

*Per portie: 490 kcal – 29 g eiwit – 700 mg natrium – 1450 mg kalium – 640 mg fosfaat –  35 g koolhydraten

Meer nieuws

Deze pagina delen: