Ingrediƫnten (voor meerdere personen)

Dit brood is goed te gebruiken als onderdeel van een barbecue of als borrelhapje. Het kan op de barbecue bereid worden, maar ook in de oven of onder de grill.

  • 1 vierkant of langwerpig brood, bv ‘liefde en passie’ van AH
  • 100 g boter
  • 3 tenen knoflook, gepeld en geperst
  • 15 g peterselie en/of basilicum, fijngehakt
  • 250 g brie#
  • versgemalen peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven (of steek de barbecue aan).
  2. Snijd het brood aan de bovenkant diagonaal in – met tussenruimtes van 3 cm, maar snijd het niet helemaal door. Snijd haaks hierop het brood nogmaals in (er ontstaat een ruitpatroon – zie foto).
  3. Smelt de boter en laat de boter iets afkoelen. Voeg hier de geperste knoflook en de fijngehakte kruiden aan toe.
  4. Sprenkel de boter tussen de inkepingen in het brood.
  5. Verdeel de gesneden brie tussen de inkepingen.
  6. Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en laat het 15- 20 min bakken (op de bbq met deksel erop).
  7. Haal het brood uit oven of barbecue, verwijder het folie en leg het op een serveerplank.

Iedereen kan stukjes van het brood afscheuren. Eet smakelijk!!

#Brie is een Franse kaas die onder de licht gezouten kazen valt. Het bevat minder fosfaat dan Goudse kaas.

Meer nieuws

Deze pagina delen: