Ingrediƫnten voor 4 personen:

 

  • 300 gram gedroogde bruine bonen
  • 1 eetlepel gedroogde lavas*
  • 2 laurierblaadjes
  • 5  takjes tijm*
  • 1-2 eetlepels olijfolie

Voor de komkommer:

  • 2 kleine komkommers
  • 2 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels dillezaad*
  • 1 sjalotje, zeer fijngesneden
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie

voor de yoghurtsaus:

  • 150 ml volle (Griekse) yoghurt
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • witte peper

Voor de appel:

  • 2 appels (Goudreinetten) geschild en in schijven van ongeveer 1 cm dik
  • 1 eetlepel boter
  • citroensap

Bereiden:

  • Laat de bonen één nacht weken in een pan met ruim water.
  • Breng de bonen in het weekwater aan de kook met de lavas, laurier, tijm en olijfolie en laat dit in 75-90 minuten gaar worden.
  • Snij de komkommers in dunne plakjes en doe deze in een schaal. Verhit komijn en dillezaad in de koekenpan tot de zaadjes springen. Roer de zaadjes met het fijngesneden sjalotje, de azijn en de olijfolie door de komkommer.
  • Saus: roer de yoghurt los met een uitgeperst teentje knoflook en peper naar smaak.
  • Laat de boter heet worden in een koekenpan en bak hierin de appelschijven goudbruin. Druppel hier vervolgens wat citroensap over.
  • Breng de bonen eventueel op smaak met peper en serveer samen met de komkommer, yoghurtsaus en appelschijven.
    * Deze ingrediënten kunt u eventueel weglaten.

 

Per portie: 435 kcal – 21 g eiwit – 25 mg natrium – 1170 mg kalium – 470 mg fosfaat – 50 g koolhydraten
Een warme maaltijd bestaande uit 100  g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Meer nieuws

Deze pagina delen: