Ingrediƫnten (voor 2 personen):

  • 75 gram gedroogde cannellini bonen (of kidneybonen).
  • 1 ei
  • 1 volle eetlepel Brinta
  • snufje gedroogde tijm
  • 1 plak (= 20 gram) 48+ Maaslander kaas
  • 2 beschuiten
  • 2 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding:

  1. Week de bonen 8 á 10 uren in ruim water en kook ze vervolgens gaar in één uur.
  2. Laat de bonen uitlekken in een bolzeef.
  3. Voeg de bonen, ei, Brinta, tijm en kaas bij elkaar in een keukenmachine en maal grof.
  4. Verkruimel twee beschuiten fijn op een bord.
  5. Maak twee burgers van het bonenmengsel en haal deze door het beschuitkruim.
  6. Bak de burgers in zonnebloemolie goudbruin in ongeveer 8 minuten, tussendoor keren.
  7. Serveer de bonenburgers met een portie rijst en groente.

Bonen bevatten veel kalium, het is daarom aan te raden deze burgers met rijst te eten in plaats van met aardappelen.

*Per portie (incl. portie rijst en groente): 875 kcal – 35 g eiwit – 300 mg natrium – 1140 mg kalium – 670 mg fosfaat – 100 g koolhydraten

*Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Meer nieuws

Deze pagina delen: