Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 1 eetlepel olijfolie                              
  • 250 gram volkoren lasagne              
  • 2 courgettes                                      
  • 300 gram gehakt                              
  • 1 ui                                                    
  • 1 teen knoflook                                   
  • 400 gram tomatenblokjes (blik, zonder toegevoegd zout)
  • 80 gram geraspte mozzarella                      
  • 2 eetlepels (gedroogde) Italiaanse kruiden (oregano, peterselie, basilicum)
  • Optioneel:  Mozzarella bolletje 125 gram

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
  2. Snijd de ui en knoflook fijn.
  3. Bak het gehakt tot het gaar is. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden en een snufje peper toe. Laat dit even stoven.
  5. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in lange dunne plakken.
  6. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  7. Leg een laag lasagnebladen in de ovenschaal.
  8. Bedek deze met een dun laagje tomatensaus.
  9. Verdeel hier overheen 1 courgette in plakken.
  10. Snijd of scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de courgette.
  11. Leg hierop weer een laag lasagnebladen, een laag tomatensaus en courgetteplakken.
  12. Dek tenslotte af met de geraspte mozzarella en bestrooi met een eetlepel Italiaanse kruiden.
  13. Bak dit in de oven in ca. 30 minuten gaar.

     

     

    *Per portie: (zonder mozzarellabolletje): 27 gram eiwit, 200 mg Na, 830 mg kalium, 410 mg P, 110 gram KH.

    Met mozzarellabolletje: 33 gram eiwit, 270 mg Na, 790 mg kalium, 485 mg P, 115 gram KH.

     

     

*          Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Meer nieuws

Deze pagina delen: