Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 500 g visfilet naar keuze (bv kabeljauwfilet, scholfilet, rode mulfilet)
  • 100 ml melk
  • 100 g bloem
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel kerrie of kurkuma
  • 1 theelepel (versgemalen) peper
  • 1 theelepel natriumarme viskruiden (bv van Verstegen)


Voor de saus

  • een halve ui
  • 1 dessertlepel kappertjes
  • 1 augurk
  • 150 ml mayonaise (evt vervangen door natriumarme mayonaise)
  • 1 theelepel mosterd
  • peper

Bereiding:

  1. Schenk de melk in een diep bord
  2. Strooi een flinke laag bloem in een ander diep bord en voeg de kruiden toe. Meng de kruiden goed met de bloem
  3. Leg de vis in de melk zodanig dat de melk de vis omgeeft. Haal de vis uit de melk en leg deze in het bloemmengsel. Draai de vis voorzichtig om. Leg de vis op een schoon bord en herhaal dit voor alle stukken vis.
  4. Schud de overtollige bloem voorzichtig van de visstukken af en leg de vis in een pan met hete boter of margarine. Bak de vis in 5 minuten per kant gaar (de tijd is afhankelijk van de dikte van de vis)
  5. Hak voor de remouladesaus de augurk, ui en kappertjes fijn. Meng dit met de mayonaise en de mosterd. Voeg peper naar smaak toe.

Serveer bij de vis gekookte aardappelen en gekookte wortelen.

*Per portie: 625 kcal – 27 g eiwit –530  mg natrium –1325 mg kalium – 480 mg fosfaat – 40 g koolhydraten (dit is inclusief de remouladesaus,  150 g aardappelen en 150 g gekookte wortelen)

Meer nieuws

Deze pagina delen: