Bent u dol op vis en gaat u watertanden bij de aanblik van gerookte zalm? En eet u dit nooit omdat het zo zout is? Dan is dit recept misschien iets voor u. Zelf zalm marineren is eenvoudiger dan u denkt en minder zout dan wanneer u het koopt. Helaas is het niet mogelijk om dit recept zonder zout te bereiden.
Als u op tijd begint, hebt u een heerlijk voorgerecht waarmee u indruk maakt!

Ingredienten voor 4 personen:

  • een stuk zalmfilet met huid  (200 gram)
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 theelepels zout
  • gemalen peper
  • dille (kan eventueel weggelaten worden)

Bereiding:

  1. Leg het stuk zalm op een diep bord.
  2. Vermeng de suiker, peper en het zout en strooi dit over de zalm.
  3. Bedek het stuk zalm met aluminiumfolie en leg iets zwaars op het folie.
  4. Zet het bord in de koelkast.
  5. Keer het stuk zalm 2 keer per dag om en plaats het terug in de koelkast. U ziet de zalm in het vocht liggen. Lepel het vocht telkens over de zalm heen.
  6. Na 2 dagen is de zalm gemarineerd en klaar om te eten.
  7. Snijd de zalm in smalle repen en serveer deze met een stukje knäckebröd of flatbröd (een soort knäckebröd, maar dan heel dun). Serveer hierbij Franse mosterd waar u wat suiker doorheen hebt geroerd.


     

*Per portie (exclusief knäckebröd):  115 kcal – 10 g eiwit – 480 mg natrium – 230 mg kalium – 120 mg fosfaat – 5 g koolhydraten

Meer nieuws

Deze pagina delen: