Ingrediënten:

  • stukje gemberwortel (ca. 4 cm) (of 2 bolletjes gember op siroop)
  • ½ Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 200 gram varkensfilet
  • snufje peper
  • 1 eetlepel olie

Bereiding:

  1. Schil de gember en snijd het in dunne plakjes. Snijd de plakjes in zeer smalle reepjes.
  2. Snijd de peper in reepjes.
  3. Snijd de knoflook in plakjes.
  4. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  5. Snijd de varkensfilet in repen en bestrooi ze met (versgemalen) peper.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de reepjes vlees rondom snel bruin.
  7. Roerbak de gember en de knoflook kort mee.
  8. Voeg de reepjes Spaanse peper, de bosuitjes en 75 ml water toe en stoof het gerecht nog 5 minuten.

Menu suggestie: lekker met zilvervliesrijst en wortelsalade (geraspte winterwortels met een dressing van 1 eetlepel olie en 2 theelepels citroensap)

*Per portie, inclusief 2 opscheplepels wortelsalade en 2 opscheplepels rijst:
340 kcal –  26 g eiwit –  69 mg natrium – 710 mg kalium –  335 mg fosfaat –  24 g koolhydraten

Meer nieuws

Deze pagina delen: