Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 400 g rundergehakt
  • 50 g paneermeel of verkruimelde beschuit
  • 1 ei
  • 4 tomaten, in plakken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 bruine bolletjes
  • 8 blaadjes sla
  • 1 avocado, in repen
  • Peper, kruidnagel, gemberpoeder, nootmuskaat, paprikapoeder, uienpoeder

Bereiding:

  1. Kneed het gehakt met de kruiden, het ei en de paneermeel tot een smeuïg mengsel.
  2. Verdeel het in vier gelijke delen en vorm er platte ballen van (hamburgervorm).
  3. Verhit de olijfolie en bak de hamburgers 6 minuten aan beide zijden (12 min totaal).
  4. Snijd de broodjes open en leg er sla op. Leg de hamburger erop en daarop de tomaat en avocado. Leg de andere helft van het broodje er op. 

Kebabspiesen (variant)

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 g rundergehakt
  • 50 g paneermeel of verkruimelde beschuit
  • 1 ei
  • 4 tomaten, in plakken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • Naar wens: verse peterselie of koriander
  • 4 witte of bruine bolletjes
  1. Kneed het gehakt met de kruiden, het ei en de paneermeel tot een smeuïg mengsel.
  2. Vorm hier 8 gelijke porties van. Vorm elke portie als een worst om een spies en druk het gehakt hierbij goed aan. (U kunt ook balletjes draaien en deze aan de spies prikken). Besprenkel de spiesen met olie.
  3. Bak de spiesen op de barbecue of grill (of bak ze in een beetje olijfolie in de pan).
  4. Maak een schaal met de tomaat, ui en peterselie of koriander en leg de spiesen erop.

Serveer met een bruin of wit bolletje
 

Wilt u meer weten, vraag uw diëtist van het DCG!

Per portie: 645  kcal – 30 g eiwit – 500 mg natrium – 770 mg kalium – 320 mg fosfaat – 33 g koolhydraten (het tweede recept bevat 600 kcal ipv 645 en 645 mg kalium ipv 770 mg)

 

*          Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Meer nieuws

Deze pagina delen: