Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 1 varkenshaasje
  • 25 g boter
  • 1 sjalotje of 1 kleine ui
  • 150 g verse roomkaas met kruiden
  • 125 ml koffieroom
  • scheutje worcestersaus
  • peper, peterselie

Bereiden

  1. Snijd de varkenshaas in plakken van ca. 2 cm dik. Strooi er peper over
  2. Bak het vlees in de boter gedurende 2 minuten. Draai dan de stukjes vlees om en bak ze nog 2 minuten
  3. Neem de stukjes vlees uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie
  4. Bak in het braadvet de gesnipperde sjalot  gedurende 2 minuten
  5. Voeg de roomkaas en de koffieroom toe en laat de kaas al roerende smelten
  6. Breng de saus op smaak met een paar druppels worcestersaus
  7. Roer het vleessap uit het aluminiumfolie door de saus en schenk de saus over het vlees. Garneer met peterselie
  8. Serveer het vlees met rijst en groente, bv sperziebonen of rode kool. Kiest u eens voor een combinatie van witte en wilde rijst, deze ziet er feestelijk uit!

*Per portie (van ± 80 g gaar vlees): : 650 kcal – 30 g eiwit –550 mg natrium – 580 mg kalium – 390 mg fosfaat – 5 g koolhydraten (exclusief de rijst en de groente)

Meer nieuws

Deze pagina delen: