Ingrediënten

  • 1 ui
  • 500 gram winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels komijn (djinten)
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 pangasius- of tilapiafilets (200 g)
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiden

  1. Maak de ui en de wortels schoon. Snijd de ui in snippers en de wortels in plakken.
  2. Fruit de ui met 1 theelepel komijn en ½ theelepel kaneel in de olie.
  3. Voeg de wortels toe met wat water en stoof de groente in 15 minuten gaar.
  4. Stamp de groente tot een smeuïge puree.
  5. Meng de bloem met de rest van de komijn en de kaneel en doe dit in een bord.
  6. Bestrooi de visfilets met peper en wentel de vis door het bloemmengsel.
  7. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de vis in 8 minuten gaar en bruin.
  8. Geef er de wortelpuree bij.

Eventueel garneren met fijngesneden peterselie of koriander. Lekker met gekookte rijst.

*Per portie (inclusief rijst):
465  kcal – 26 g eiwit –  200 mg natrium – 900 mg kalium –  300 mg fosfaat – 49 g koolhydraten

*een warme maaltijd (bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een schepje jus) bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Meer nieuws

Deze pagina delen: