Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 400 gram kipfilet
  • kipkruiden zonder zout (bijvoorbeeld Verstegen kruiden)
  • 2 eetlepels olie
  • 15 gram boter of margarine
  • 1 geschilde ui in partjes
  • 1 teentje gepelde en fijngehakte knoflook
  • 250 gram gemengde paddenstoelen of champignons
  • 150 ml rode wijn
  • 1 eetlepel maïzena
  • peper

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met de kipkruiden.
  2. Verwarm de olie met de boter in de pan
  3. Bak hierin de kipblokjes goudbruin.
  4. Voeg de ui en de knoflook toe en bak de paddenstoelen mee.
  5. Blus met de wijn en laat dit even inkoken.
  6. Bind eventueel bij door een papje te maken van maïzena met wat koud water en bij de paddenstoelen te gieten tot de gewenste dikte.
  7. Breng op smaak met peper.

    Lekker met een portie gekookte broccoli en rijst.

    Wilt u meer weten, vraag uw diëtist van het DCG!

    *Per portie (incl. 75 gram broccoli en 3 opscheplepels rijst): 524 kcal – 33 g eiwit – 70 mg natrium – 960 mg kalium – 425 mg fosfaat – 59 g koolhydraten

    *Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

    Gebaseerd op een recept van nosalt.nl  

Meer nieuws

Deze pagina delen: