Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 eetlepels (olijf)olie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 kipfilets (200 gram)
  • 1 gele en 1 rode paprika (in repen)
  • ½ courgette (in plakjes)
  • 1 tomaat (in grove stukken)
  • 1 (rode) ui (in parten)
  • 120 gram quinoa (of rijst)

Benodigdheden:

  • Satéprikkers (optioneel)
  • (Grill)pan
  • Oven met bakplaat en bakpapier

Bereiding:

  1. Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie, 1geperst teentje knoflook, citroensap en ½ eetlepel oregano.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en rijg spiesjes van de kipblokjes.
    Alternatief: losse kipblokjes zonder spiesjes.
  3. Giet de marinade erover en laat min. 10 minuten afgedekt marineren in de koelkast (kan ook eerder op de dag of een dag van tevoren).
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Verdeel de paprika, courgette, tomaten en rode ui over de bakplaat.
  6. Meng de rest: 2 eetlepels olijfolie, 1 geperst teentje knoflook en ½ eetlepel oregano door elkaar en besprenkel de groenten ermee. Rooster de groenten in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Schep halverwege om.
  7. Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Opmerking: quinoa lijkt op graankorrels (maar quinoa is geen graan) en komt uit Zuid-Amerika. Het wordt net zo gebruikt als rijst en couscous en heeft een kooktijd van ongeveer 10 min.
  8. Verhit een (grill)pan op een hoge stand en gril of bak hierin de kipspiesjes of kipblokjes in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
  9. Serveer de kip met de gegrilde groenten en quinoa.

 

Per portie: 585 kcal – 34 g eiwit – 60 mg natrium – 1400 mg kalium –  670 mg fosfaat –  50 g koolhydraten

Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.
 

Meer nieuws

Deze pagina delen: