Ingrediƫnten

  • 200 gram ongepaneerde kip-/varkensschnitzel
  • 300 gram aardappelen
  • 300 gram sperziebonen
  • 25 gram boter (ongezouten) of
  • 3 eetlepels olie/vloeibare bakboter (natriumarm)
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 beschuit
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Snuf nootmuskaat en peper

Bereiden

  1. Kluts het ei in een bord. Verkruimel de beschuit op een ander bord en meng met de gedroogde tijm en rozemarijn. Doe in een ander bord de bloem. Leg even aan de kant.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze eventueel in kwarten. Vul een pan met water en leg de aardappelen daar in. Dop de sperziebonen en doe deze ook in een pan met water.
  3. Kook de aardappelen en sperziebonen gaar.
  4. Verwarm ondertussen de boter/olie in een koekenpan. Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het verkruimelde beschuit mengsel. Bak de schnitzels op een matig  vuur totdat beide kanten mooi bruin zijn (ongeveer drie minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de schnitzel).
  5. Strooi wat peper en nootmuskaat over de sperziebonen en de aardappelen en serveer tegelijk met de schnitzel. Tip: een schijfje citroen is lekker bij de schnitzel.
     

Optioneel: Een yoghurt-dille sausje. Voor twee personen: 4 eetlepels yoghurt, 1 a 2 eetlepels mayonaise of halvanaise en een eetlepel verse dille. Meng dit alles in een kommetje. Lekker bij de aardappelen en schnitzel. (Dit sausje bevat per persoon 75 kcal - 1 g eiwit - 130 mg natrium - 60 mg kalium - 40 mg fosfaat - 3 gram koolhydraten).

Dit recept (zonder sausje) bevat per persoon: 590 kcal - 38 gram eiwit - 150 mg natrium - 1500 mg kalium - 590 mg fosfaat - 44 gram koolhydraten.

Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Meer nieuws

Deze pagina delen: