Ingrediënten voor 6 personen

  • 4 eieren
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 el maïzena
  • 1 el witte azijn (of citroensap)
  • 250 gram aardbeien
  • 125 gram frambozen (er kan ook gekozen worden voor ander fruit, bijv. diepvries zomerfruit à 250 gram)
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el citroensap
  • 250 ml slagroom

Benodigdheden:
bakplaat en bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten in een schone, droge kom stijf.
  2. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maïzena boven de kom en voeg 1 el citroensap of witte azijn toe. Klop alles door elkaar.
  3. Schep het eiwit in een cirkel van Ø 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pavlova in de oven in ca. 1 uur gaar. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan.
  4. Neem eruit en laat afkoelen. Meng ondertussen de aardbeien met de frambozen. Meng de rest van het citroensap met de poedersuiker en schenk over het fruit.
  5. Klop de slagroom stijf en verdeel de room en daarna het fruit over de pavlova.

 

 

 

 
   

 


*Per portie:   325 kcal – 5 g eiwit – 70 mg natrium – 210 mg kalium –  45 mg fosfaat – 46 g koolhydraten. Bij problemen met een hoog kalium kunt u  kiezen voor minder fruit!

 

Wilt u meer weten, vraag uw diëtist van het DCG!

Meer nieuws

Deze pagina delen: