Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 200 gram hamlappen
  • peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2-3 laurierblaadjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Mespuntje kruidnagelpoeder
  •  1 dl water
  • 300 gram aardappelen

Bereiden

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  3. Snijd de wortel in plakken en de courgette in blokjes.
  4. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  5. Fruit de ui en de knoflook kort mee.
  6. Voeg de plakken wortel, de courgette, het laurierblad, de tijm, het kruidnagelpoeder en het water toe.
  7. Laat dit 30 minuten stoven.
  8. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in ca. 25 min. gaar.
  9. Serveer het vlees-groentemengsel bij de aardappelen.

*Per portie: 380 kcal – 28 g eiwit – 132 mg natrium – 1550 mg kalium – 390 mg fosfaat – 35 g koolhydraten

*Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Meer nieuws

Deze pagina delen: