Ingrdiƫnten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g, zonder toegevoegd zout)
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl oregano
  • Snufje chilipoeder
  • 400 g flespompoen (het smalle gedeelte)
  • 400 gram magere kwark
  • 6 lasagnebladen (koelvers)
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 1 plakje natriumarme 48+ kaas

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan, fruit de ui ongeveer 5 minuten op laag vuur en bak op het laatst de knoflook even mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met de rozemarijn, oregano en de chilipoeder. Laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
  5. Schil ondertussen het smalle gedeelte van de pompoen en snijd deze in hele dunne plakjes met behulp van een mandoline of een mes. Niet de juiste gereedschap om de pompoen in hele dunne plakjes te snijden? Kook de pompoenplakken dan even voor om te voorkomen dat deze niet gaar worden in de oven.
  6. Doe 1/3 van de tomatensaus in een grote ovenschaal. Leg vervolgens de helft van de plakjes pompoen over de tomatensaus en doe daar 1/3 van de magere kwark overheen.
  7. Leg hier 3 lasagnebladen overheen en herhaal de stappen bij punt 6.
  8. Eindig met de laatste 3 lasagnebladen en verdeel hier het laatste gedeelte van de tomatensaus en magere kwark overheen.
  9. Verkruimel de mozzarella en de kaas en verdeel deze over de lasagne. Zet voor ongeveer 35 minuten in de oven, tot er een goudbruin laagje opzit.

*Per portie: 410 kcal – 28 g eiwit – 130 mg natrium – 745 mg kalium – 310 mg fosfaat – 36 g koolhydraten

* Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Meer nieuws

Deze pagina delen: