Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 3-4 bosuitjes
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 4 blaadjes lavas (=maggiplant) of bladselderij
  • snufje peper
  • 20 gram geraspte lichtgezouten kaas

Bereiding:

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Smoor de uienringetjes in de margarine enkele minuten. Voeg wat peper toe.
  3. Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas en wat peper door.
  4. Schenk de eieren over de uitjes en strooi de kaas erover.
  5. Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.

Serveer de omelet met gekookte rijst en een frisse salade van (gemengde) sla, aangemaakt met sladressing.

*Per portie, inclusief 2 opscheplepels rijst en een portie sla, ca.: 590 kcal –  23 g eiwit –  390 mg natrium – 630 mg kalium –  390 mg fosfaat –  46 g koolhydraten

Meer nieuws

Deze pagina delen: