Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 300 g penne rigate
  • 1 pompoen (ca. 1000 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 200 g h.o.h. gehakt
  • 400 g gezeefde tomaten/tomatenblokjes
  • 2 tl tijm
  • 2 tl gedroogde salie
  • 150 g kaas met minder zout (bijv. van het type Maaslander) (zelf raspen)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de schil eraf en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm.
  3. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt rul op middelhoog vuur. Voeg de ui en geperste knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoen toe en bak 3 min. mee. Doe de tomatenblokjes, salie en tijm erbij en breng het aan de kook. Breng op smaak met peper.
  4. Meng de pompoen met de pasta en schep in de ovenschaal (Ø 25 cm). Bestrooi het met de kaas en bak het ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

    Wilt u meer weten, vraag uw diëtist van het DCG!

    *Per portie: 680 kcal – 32 g eiwit – 460 mg natrium – 1060 mg kalium – 455 mg fosfaat – 67g koolhydraten

     

Meer nieuws

Deze pagina delen: