Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 handje walnoten (ongeveer 25 gram)  
  • basilicumblaadjes van een half plantje
  • 20 gram verse gember, geschild en in stukken gesneden                  
  • 50 gram geraspte Kees Kaas (of Maaslander)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • peper
  • 400 gram gebroken sperziebonen uit diepvries
  • 150 gram pasta
  • 150 gram kipfilet
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn

Bereiding:

  1. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder boter of olie.  
  2. Voeg de basilicum, gember, geroosterde walnoten, geraspte kaas, 2 eetlepels olijfolie, citroensap en peper naar smaak samen in een keukenmachine en pureer dit tot een smeuïge massa.
  3. Breng een grote pan water aan de kook, voeg de sperziebonen en pasta toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 8 tot 10 minuten koken (afhankelijk van de pastasoort).
  4. Snijd ondertussen de kip in kleine stukken en bak deze met wat olijfolie goudbruin in een hapjespan. Bak op het laatst de tijm en rozemarijn even mee.
  5. Voeg de afgegoten pasta en sperziebonen bij de kip, voeg de pesto toe en roer alles goed door. Eet smakelijk!

*Per portie:  760 kcal –  39 g eiwit – 87 mg natrium – 940 mg kalium –  580 mg fosfaat –  

67 g koolhydraten

Meer nieuws

Deze pagina delen: