Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 150 g pasta
  • 1 blikje tonijn
  • 2 rode uien
  • 4 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel kappertjes of 1 grote augurk
  • 1 kropje romeinse salade (of 100 g rucola)
  • sap van 1 citroen
  • (olijf-) olie
  • versgemalen peper
  • 20 gram pijnboompitjes

Bereiding:

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim water. Giet de pasta af en spoel koud water over de pasta en laat de pasta afkoelen.
  2. Pel en snijd de ui in ringetjes (en eventueel nog door de helft). Doe de uienringen in een kom.
  3. Snijd de tomaten en avocado in stukjes. Haal de schil van de avocado af en snijd de avocado in vierkante blokjes van 1 cm bij 1 cm. Doe de tomaat en avocado bij de uien. Voeg ook de (uitgelekte!) tonijn en de kappertjes (of fijngesneden augurk) toe. Snijd ook de salade in grove stukken. Meng alles door elkaar.
  4. Voeg de groentes aan de uitgelekte pasta toe en hussel de salade door elkaar.
  5. Besprenkel de salade met het citroensap en 3 eetlepels olie.
  6. Strooi naar smaak versgemalen peper over de salade.
  7. Laat de salade een uur in de koelkast staan voordat u deze serveert.
  8. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren en strooi ze over de salade.

*Per portie: 550  kcal – 28  g eiwit – 290 mg natrium – 965 mg kalium – 315 mg fosfaat – 69 g koolhydraten

 

Meer nieuws

Deze pagina delen: