Ingrediënten voor 2 personen:

 

  • 150 gram (zilvervlies-) rijst
  • 2 moten zalm (220 gram)
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje peper
  • 400 gram snijbonen
  • 1 (rode) ui
  • 2 eetlepels olie

Bereiding:

  1. Kook de (zilvervlies)rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Dep de moten zalm droog.
  3. Snijd de ½  rode peper in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten en de zaden.
  4. Wrijf de moten vis in met de pepers.
  5. Sprenkel het citroensap over de vis en bestrooi met een snufje (versgemalen) peper. Laat dit even staan.
  6. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle reepjes.
  7. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
  8. Snijd de rode peper fijn.
  9. Kook de snijbonen in 10 -15 minuten gaar.
  10. Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.
  11. Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de snippertjes rode peper zacht.
  12. Voeg 1-2 eetlepels water toe en warm dit even door.
  13. Meng het ui-mengsel en de snijbonen door de gare rijst.
  14. Leg de moten zalm erop.

*Per portie:  625 kcal –  31 g eiwit – 110 mg natrium – 880 mg kalium –  550 mg fosfaat –  60 g koolhydraten

Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Meer nieuws

Deze pagina delen: