Ingrediƫnten voor 6 personen*

  • 1 pompoen (oranje Hokkaido) of pompoenstukjes uit de diepvries (450 g)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bouillonblokjes natriumarm, merk Damhert
  • 1 liter water
  • kerriepoeder of kurkumapoeder
  • stukje versgeraspte gember van 2 cm of 2 theelepels gemberpoeder
  • 4 eetlepels olie
  • Crème fraîche
  • (koriander)

Benodigdheden: staafmixer

Bereiding:

 

  1. Snijd de pompoen doormidden en daarna in dikke schijven. Schil de pompoen (de schil kan eventueel ook meegekookt worden, u krijgt dan een soep met iets meer 'bite'.
  2. Snijd met een scherp mesje de pitten uit de schijven.
  3. Snijd de pompoenschijven in blokjes. U kunt ook pompoenstukjes uit de diepvries gebruiken voor het gemak.
  4. Ontvel de uien en snijd de uien in stukjes.
  5. Ontvel het teentje knoflook en snijd dit in stukjes of doe de knoflook in de knoflookpers.
  6. Verhit de olie, voeg de uien toe en laat deze in 5 minuten glazig worden. Voeg de knoflook en de stukjes pompoen toe en bak dit kort mee.
  7. Voeg de bouillontabletten, de gember, kerriepoeder en het water toe en laat de soep een half uur zachtjes koken. 
  8. Pureer de soep met een staafmixer en dien op met een lepel crème fraîche en desgewenst wat blaadjes koriander.

# TIP: U kunt de soep prima invriezen en later nog eens eten.

*Per portie:  120 kcal – 2 g eiwit – 25 mg natrium – 75 mg kalium – 155 mg fosfaat – 5 g koolhydraten

Meer nieuws

Deze pagina delen: