Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 4 olijven
  • 4 eieren

Bereiden

  1. Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken. Kook de aardappelen in ruim water in 5 minuten gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
  2. Maak de andere groente schoon.
  3. Snijd de ui in halve ringen, de knoflook in snippers, de prei in ringen en de paprika in blokjes.
  4. Fruit de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
  5. Snijd de olijven in plakjes en schep ze door het groentemengsel.
  6. Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes er in. Schep het groentemengsel er op.
  7. Klop de eieren los en voeg royaal peper toe. Schenk dit over de aardappelen.
  8. Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.

*Per portie: 540 kcal – 23 g eiwit – 260 mg natrium – 1350 mg kalium – 445 mg fosfaat – 60 g koolhydraten

* Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Bron: www.voedingcentrum.nl 

Meer nieuws

Deze pagina delen: