Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 rode uien
  • 2-3 winterwortelen
  • halve koolraap
  • boter om in te bakken
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • peper

    Voor de puree

  • 800 gram aardappelen
  • ½ theelepel kerrie
  • 1 eidooier
  • 100 ml warme melk
  • 3eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels boter of margarine

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water gaar.
  2. Maak de groente schoon, snipper de ui en snijd de wortelen en koolraap in blokjes. Verwarm boter in een grote koekenpan en bak de ui even aan. Voeg het gehakt bij de ui en bak dit rul. Voeg de wortel en koolraap toe en bak dit 10 minuten mee. Breng het geheel op smaak met de tijm, laurier, rozemarijn en een snufje peper. Meng het geheel goed door elkaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.
  4. Stamp de gekookte aardappelen fijn en meng dit met kerrie, eidooier en warme melk. Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel hierover en dek de schotel af met de rest van de puree. Bestrooi dit met de paneermeel en kleine klontjes boter.
  5. Verwarm de Shepherd’s Pie 30 minuten in de oven.

*Per portie:  570 kcal –  30g eiwit –  235mg natrium – 1700mg kalium –  380mg fosfaat –  46g koolhydraten

*          Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Meer nieuws

Deze pagina delen: