Ingrediënten (voor 2 personen):

Gehaktballetjes: 

  • 200 gram rundertartaar
  • 1 teentje knoflook
  • (zwarte) Peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • Cayennepeper

Wortelsalade:

  • 400 gram winterwortelen
  • ± 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 sinaasappel

Bereiding:

Gehaktballetjes:

  1. Maak de tartaar aan met het uitgeperste teentje knoflook en peper. Vorm er kleine balletjes van.
  2. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
  3. Voeg de tomatenblokjes met vocht en wat peper toe. Stoof het vlees in 10 minuten gaar.
  4. Maak op smaak met een snufje cayennepeper.

Wortelsalade:

  1. Schrap de wortelen en rasp ze fijn.
  2. Meng er citroensap en wat gembersiroop naar smaak door.
  3. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
  4. Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel en laat de salade goed koud worden.

Lekker met rijst of brood.

*Per portie: 560 kcal – 29 g eiwit – 390 mg natrium – 1,0 g zout– 1340 mg kalium – 360 mg fosfaat –  73 g koolhydraten (dit is inclusief 150 g rijst)

Meer nieuws

Deze pagina delen: