Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 300 gram sperziebonen
  • 200 gram kriel-aardappeltjes
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 bosui of stukje prei
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1-2 eetlepels (olijf-)olie
  • snufje peper
  • handvol verse basilicum
  • 1 blikje tonijn op water (naturel) á 160 gram

Bereiding:

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën.
  2. Kook de sperziebonen beetgaar in water zonder zout (ca. 8-10 min) Laat ze afkoelen.
  3. Schil of schrap de krielaardappelen.
  4. Kook de aardappelen gaar (ca.15 min.) en laat ze afkoelen. Snijd ze in stukjes.
  5. Was de tomaatjes en halveer ze.
  6. Maak de bosui of het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
  7. Maak een dressing van citroensap, olie, peper en kleingesneden basilicum.
  8. Meng de saus door de groente en de aardappelen.
  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Meng de vis voorzichtig door de salade.
    Serveer met een plakje volkorenbrood of enkele stukjes volkoren stokbrood.  

    Per portie: 390 kcal - 29 eiwit - 450 mg natrium - 1250 mg kalium - 335 mg fosfaat - 38 g koolhydraten
Meer nieuws

Deze pagina delen: