Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de dürüm

  • 300 g kipfilet
  • 1/2 paprika
  • 1 ui
  • 1 grote appel (Granny Smith)
  • 5 el (olijf-)olie
  • 2 el dille
  • 1 tl rozemarijn
  • peper
  • 1 teen knoflook
  • 4 meergranen wraps

Voor de yoghurtsaus

  • 100 ml magere yoghurt
  • 3 el dille
  • ¼ komkommer
  • peper

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  • Meng de (olijf-)olie met de dille, rozemarijn, fijngesneden knoflook en een snufje peper naar smaak door elkaar. Laat de kipfilet minimaal tien minuten in de marinade staan.  
  • Maak ondertussen de yoghurtsaus klaar. Snijd de komkommer zeer fijn of rasp deze. Meng de fijngesneden komkommer en dille met de yoghurt. Voeg naar smaak peper toe.
  • Snijd de paprika en de ui fijn. Was de appel en snijd deze, met schil, ook fijn.
  • Bak de gemarineerde kipfilet in zo’n tien minuten goudbruin. Voeg daarna de ui en de paprika toe en laat dit even mee bakken. Voeg als laatste de appel toe en bak deze nog vijf minuten mee.
  • Maak de wraps warm in de oven of magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrijk de wraps met een dun laagje yoghurtsaus en schep het kipmengsel er vervolgens overheen. Oprollen en de Turkse dürüm is klaar. Eet smakelijk!

    *Per portie (uitgaande van 2 meergranen wraps p.p.): 721 kcal – 42 g eiwit – 480 mg natrium – 850 mg kalium – 485 mg fosfaat – 57 g koolhydraten

Meer nieuws

Deze pagina delen: