Ingredienten voor 2 personen:

  • 1 portobello (paddenstoel)
  • 200 gram paddenstoelenmelange (bakje)*
  • 1 teen knoflook, gepeld en in stukjes gehakt
  • 1 ui
  • 4 eetlepels (olijf-)olie
  • 150 gram risottorijst
  • 300 ml natriumarme groentebouillon (bijv. van Damhert)
  • 150 ml appelsap
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas (± 40 gram)
  • snufje peper
  • 100 gram walnoten
  • 15 gram (verse) peterselie

*Ter vervanging van de portobello en paddenstoelenmelange kunt u ook 250 gram kastanjechampignons gebruiken.

Bereiding:

  1. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in stukjes.
  2. Hak de walnoten en snipper de ui fijn.
  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin.
  4. Schep ze op een bord en bestrooi ze royaal met peper.
  5. Schenk de rest van de olie in de (lege) pan en bak de ui en de knoflook hierin zachtjes mee.
  6. Bak de risottorijst hierin mee tot alle korrels glazig zijn.
  7. Los een halve bouillontablet op in 300 ml water. Roer een scheut bouillon door de rijst met een pollepel. Voeg de volgende scheut bouillon pas toe als de vorige scheut is opgenomen door de rijst. Maak zo alle bouillon op en voeg vervolgens ook de appelsap toe.
  8. Laat de risotto op laag vuur doorkoken en roer af en toe door, tot de rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ca. 20 min.).
  9. Schep de paddenstoelen en de walnoten door de risotto en warm de risotto nog even door.
  10. Breng op smaak met peper, peterselie en Parmezaanse kaas.
Meer nieuws

Deze pagina delen: