Ingrediënten voor 2 personen

  • dikke ronde plak zachte geitenkaas# van ongeveer 150 g
  • 1 sinaasappel
  • 2 handjes gemengde salade
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiden

  1. Verwarm de oven of grill op 200 ˚C
  2. Snijd de plak geitenkaas horizontaal doormidden
    en leg de plakken op een stukje folie
  3. Snijd de sinaasappel los van de schil en in dunne schijfjes en vang het sap op
  4. Roer de honing los met het sinaasappelsap
  5. Leg een handje gemengde salade op een bord
  6. Grill de kaas even in de oven en laat de kaas van het folie op de salade glijden
  7. Leg de schijfjes sinaasappel om de kaas en schenk er de losgeroerde honing over
  8. Rooster de pijnboompitjes kort in een pan en garneer het gerecht met de pijnboompitjes

# Type Bettine Blanc.  U kunt ook camembert nemen in plaats van geitenkaas

*Per portie:    275 kcal – 12 g eiwit – 300 mg natrium – 275 mg kalium –  70 mg fosfaat – 16 g koolhydraten

Meer nieuws

Deze pagina delen: