Ingrediënten voor 2 personen

Kip cordon blue

  • 2 kleine kipfilets (à 100 g)
  • 2 x ½ plak kaas (natriumarm)
  • 2 x ½ plak achterham
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels paneermeel
  • Gedroogde tijm
  • Vers gemalen peper

Ratatouille

  • 100 g courgette
  • 100 g aubergine
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • Verse peterselie (platte)
  • (Olijf)olie en peper naar smaak

Bereiden

  1. Neem de kipfilets en snijd deze overlangs in
  2. Leg de kaas en ham aan de binnenkant van de kipfilet en vouw vervolgens dicht (zet eventueel vast met een cocktailprikker)
  3. Haal de kipfilets door het losgeklopte ei
  4. Meng de bloem, het paneermeel en de tijm en haal de kipfilets door het mengsel
  5. Breng op smaak met gemalen peper en leg klaar om te bakken
  6. Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes
  7. Snipper de sjalotten en hak de knoflook
  8. Bak de courgette, aubergine, sjalotten en knoflook in een ruime koekenpan met een scheutje olie
  9. Snijd de tomaat en paprika, voeg dit na 2-3 minuten toe aan de overige groente
  10. Hak de kruiden en voeg naar smaak toe, laat het geheel zachtjes doorgaren
  11. Bak in een andere koekenpan de kip cordon blue met een scheut olie of in een bak- en braadproduct (ca 12-15 minuten)
  12. Voeg eventueel peper toe aan de ratatouille en serveer samen met de kip cordon blue

Serveren met vers stokbrood!

*Per portie: 490 kcal – 40 g eiwit – 245 mg natrium – 1050 mg kalium – 505 mg fosfaat – 30 g koolhydraten

* Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.

Meer nieuws

Deze pagina delen: