Dinsdag 14 maart opende Dialyse Centrum Groningen (DCG) de deuren voor speeddates en de Nacht van de Zorg. De reden hiervoor was de landelijke Week van Zorg en Welzijn. Veel zorginstellingen grijpen deze week aan om hun zorg te laten zien. Het DCG kijkt met een positief gevoel terug op de vele mooie reacties van de bezoekers van de twee activiteiten.

Speeddates

’s Middag kwamen in blokken van een half uur in totaal 28 mensen langs die geïnteresseerd waren in een functie bij het DCG. De meeste waren geïnteresseerd in een baan als dialyse-assistent of afdelingsassistent. Ook waren er drie kandidaten voor de opleiding tot dialyseverpleegkundige. Het tempo zat er goed in. Iedere kandidaat ging na een korte presentatie in gesprek met één van de DCG-medewerkers om meer over de functie te weten te komen en zichzelf te profileren. Aan het eind van de middag werden de gesprekken en ingeleverde CV’s beoordeeld. Naar aanleiding daarvan komen vijf dialyse-assistenten en negen afdelingsassistenten in portefeuille voor een toekomstige functie.

Nacht van de Zorg

Tussen 20.00 uur en 22.00 uur opende het DCG opnieuw haar deuren voor de Nacht van de Zorg. 22 bezoekers kwamen langs om meer te weten te komen over de verschillende vormen van nachtdialyse. Ter introductie kregen zij eerst een korte presentatie over nierziekte en dialyse. Daarna bezochten de bezoekers in kleine groepen de zalen om de verschillende behandelingen ’s nachts te beleven. Verpleegkundigen en patiënten deelden hun ervaringen met centrumdialyse, thuisdialyse en buikspoeling in de nacht.

Bezoekers waren onder de indruk. Patiënten vertelden bijvoorbeeld hoe het gaat als ze dialyseren in de nacht en dat dit ruimte geeft om overdag te werken of andere dingen te doen die de kwaliteit van het leven verhogen. Er kwamen veel vragen over bijvoorbeeld de werking van de machine, hoe je kunt slapen tijdens de dialyse, de lekwekker en wat de behandeling met je lichaam doet. Sommige mensen kregen het even moeilijk bij het zien van de naalden waarmee gedialyseerd wordt.   

Mooie reacties

Achteraf kwamen er nog vele positieve reacties, per mail, tijdens de avond en ook op de Facebook van de landelijke organisatie van de Week van Zorg en Welzijn.

Meer nieuws

Deze pagina delen: