Op 9 maart 2017 is het Wereld Nieren Dag (World Kidney Day). Dit jaar is het thema healthy lifestyle, of te wel: gezonde leefstijl. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor bewegen, dieet en andere onderwerpen die bijdragen aan de gezondheid. Dit is voor Dialyse Centrum Groningen (DCG) aanleiding om tussen 6 en 10 maart de aandacht te vestigen op leefstijl. Patiënten en medewerkers worden aangemoedigd om activiteiten te ondernemen die goed zijn voor de conditie en de gezondheid.

Waarom is leefstijl belangrijk?

Hoewel de Wereld Nieren Dag zich met name richt op de preventie van nierziekten, vindt het DCG het belangrijk aandacht te hebben voor dit onderwerp. Een gezonde leefstijl is namelijk juist ook voor nierpatiënten belangrijk. Met een goede conditie kunnen patiënten die dialyseren een eventuele transplantatie lichamelijk beter aan. Goede voeding en ontspanning zorgen ervoor dat patiënten zich naast de dialyse zo goed mogelijk voelen.

Bijdragen aan preventie

De onderwerpen die belicht worden tijdens de themaweek; beweging, gezonde voeding, ontspanning, niet roken en matigen met alcohol, zijn voor iedereen relevant. Daarom worden ook medewerkers van het DCG aangemoedigd mee te doen aan de themaweek. Via Twitter geeft het DCG de hele week leefstijltips, waarmee chronische ziekten, zoals een nierziekte, voorkomen kunnen worden.

Wil je graag actief meedoen? Bekijk dan de activiteiten op  deze pdf en maak een foto van hoe jij meedoet. Je maakt kans op een t-shirt als je je foto Twittert naar @InfoDCG.

Meer nieuws

Deze pagina delen: