Dialyse Centrum Groningen (DCG) heeft 12 jaar lang vakantiedialyse op Terschelling geboden. Dat deden we altijd met veel plezier en omdat we het belangrijk vinden dat mensen die dialyseren vakantie kunnen vieren. Het doet dan ook pijn om u te vertellen dat we de locatie op Terschelling niet langer open kunnen houden. Tijdens de zomer in 2018 gaat het centrum in Midsland niet meer open.

Waarom sluit de locatie op Terschelling

Sinds de start van de vakantiedialyse was het centrum op Terschelling nooit vol. We hebben als DCG steeds extra geld bijgelegd om het centrum open te kunnen houden. Dat kunnen we alleen niet langer doen. We hebben als zorginstelling niet genoeg geld om de vakantiedialyse op Terschelling te financieren. Dat zou alleen lukken als er twee keer zoveel patiënten naartoe zouden komen, omdat we dan meer vergoeding van de zorgverzekeraar zouden krijgen. Dat gaat nooit gebeuren.

We hebben er alles aan gedaan!

De laatste drie jaar hebben we namelijk al van alles geprobeerd om meer patiënten op Terschelling te laten dialyseren. We hebben de openingstijden ruimer gemaakt en advertenties en artikelen geplaatst op internet, in kranten en in magazines. Ook hebben we via de Vakantiebeurs van de NVN mensen enthousiast proberen te maken.

Waarom is het niet gelukt?

Dat mocht helaas niet baten. Patiënten noemden bijvoorbeeld dat Terschelling een duur eiland is om vakantie te vieren en dat ze het niet prettig vonden om op een eiland zo ver van het vaste land te zitten. Een grote groep gaat ook naar het buitenland en blijft niet in Nederland.

We betreuren enorm dat het zo gelopen is. We hadden graag nog langere tijd aan u vakantiedialyse willen aanbieden. Via de Nierstichting en Nierpatiënten Vereniging Nederland vindt u meer informatie over andere plekken waar u terecht kunt voor vakantiedialyse. U kunt ook terecht op onze andere centra. Daarover vindt u meer informatie via www.dcg.nl/vakantie.

Meer nieuws

Deze pagina delen: