Ommelander Ziekenhuis Groningen, UMCG en Dialyse Centrum Groningen centraliseren de nefrologische zorg rondom patiënten steeds meer in Scheemda onder de naam Nierzorg Scheemda.

In juli 2019 hebben Ommelander Ziekenhuis, DCG en UMCG al de eerste stap gezet richting de opzet van Nierzorg Scheemda met het centraliseren van de nefrologische zorg binnen Ommelander Ziekenhuis. De spreekuren worden verzorgd door de huidige internist-nefrologen van Ommelander Ziekenhuis Luc van der Molen, Janke Wiegersma en Ralf Westerhuis, internist-nefroloog van DCG.

Ook posttransplantatiezorg in Scheemda

De volgende stap in de ontwikkeling van Nierzorg Scheemda is het aanbieden van posttransplantatiezorg in OZG. Patiënten kunnen vanaf 1 januari 2020 voor drie van de vier jaarlijkse controles vanaf een jaar na hun niertransplantatie, ook naar Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. Groot voordeel voor de patiënten hierbij is dat zij dichterbij huis een deel van de benodigde zorg kunnen krijgen. Eerder genoemde internist-nefrologen zullen ook de spreekuren rondom de posttransplantatiezorg gaan invullen, waarbij Janke Wiegersma primair de spreekuren rondom de posttransplantatiezorg gaat invullen. Luc van der Molen en Ralf Westerhuis zullen indien nodig waarnemen. Bijkomend voordeel is dat patiënten deze behandelaars mogelijk reeds kennen vanuit een eerder behandeltraject.

Samen sterker

De kracht van Nierzorg Scheemda zit hem in het bundelen van kennis en expertise van verschillende nierspecialisten. Door elkaar aan te vullen kunnen wij de stijging van het aantal nierpatiënten in de toekomst opvangen en waar mogelijk voorkomen. Uiteindelijk doel van het project is het samenbrengen van poliklinische, transplantatie- en dialysezorg op één zichtbare plek voor patiënten, huisartsen, specialisten en andere zorgverleners. Hierbij gebruik makend van elkaars expertise om zorg dichterbij de patiënt te brengen.

Meer nieuws

Deze pagina delen: