Wij zijn aan het onderzoeken hoe dialysepatiënten meer kunnen gaan bewegen in het dagelijkse leven. Dus niet naar de sportschool moeten, maar de dagelijkse dingen die u doet misschien nét wat anders doen.

Om inzicht in het beweegpatroon te krijgen blijken stappentellers, ook wel activity trackers, geschikt. Van de Nierstichting hebben we budget gekregen om 11 activity trackers aan te schaffen, in dit geval de Fitbit Charge 2.

Wat is een Fitbit?

Een Fitbit wordt gedragen om de pols en meet de lichamelijke activiteit, uitgedrukt in stappen per dag. Daarnaast kunnen andere aspecten gemeten worden, zoals hartfrequentie, slaappatroon en is er de mogelijkheid om via de bijbehorende app gewicht, vocht- en voedingsintake bij te houden.

Wij zijn heel benieuwd wat onze hemodialysepatiënten vinden van het dragen van een Fitbit. Om deze reden is Dialyse Centrum Groningen gestart met haar hemodialysepatiënten te vragen om deel te nemen aan dit onderzoek.

Het onderzoek

Het uiteindelijke doel van dit onderzoek is te achterhalen of een activity tracker geschikt is voor hemodialysepatiënten, of deze een goede inzicht geeft aan hun beweegpatroon en op welke manier deze informatie gebruikt kan worden. De persoonlijke diëtist zou bijvoorbeeld, aan de hand van de resultaten, de voeding aan kunnen passen van de patiënt of aan kunnen sturen op meer beweging, of een andere vorm van beweging.

Bent u geen patiënt bij Dialyse Centrum Groningen, of bent u wél patiënt bij Dialyse Centrum Groningen maar géén hemodialysepatiënt? Dan komt u helaas niet in aanmerking voor dit onderzoek. Echter staat het u wel vrij om vragen te stellen of extra informatie te krijgen als u dat wilt. In dat geval kunt u ons algemene contactformulier invullen. Deze vindt u hier.

Bij de vraag 'Waarom vult u dit formulier in?' kiest u dan voor 'Overig'. Geeft u alstublieft ook aan dat de vraag gericht is aan mevr. Dijkstra. Zo komt de vraag bij de juiste persoon terecht.

Meer nieuws

Deze pagina delen: