Afgelopen zaterdag openden de locaties Stadskanaal en Delfzijl hun deuren voor het grote publiek. Om 10 uur kwamen de eerste bezoekers in Delfzijl. Het is de hele dag doorlopend erg druk geweest! In Stadskanaal was het rustiger, maar het publiek was bijzonder geïnteresseerd in elk onderwerp dat tijdens deze dag aan bod kwam.

Aanwezige patiënten

Veel mensen vonden het bijzonder om een praatje te maken met de patiënten op zaal. De patiënten die dialyseerden vonden het leuk aan zoiets mee te werken. Sommige bezoekers stonden nog voor de dialysekeuze en lieten zich door patiënten uitgebreid informeren.

Demonstraties

Het thuisteam gaf de bezoekers meer informatie over thuisdialyse en demonstreerden aan de hand van een buik hoe de PD in z’n werk gaat. Ook lieten op beide locaties medewerkers zien hoe een dialysemachine werkt. Hier waren veel bezoekers nieuwsgierig naar.

Kinderen

Er was ook aan de kinderen gedacht. Kinderen konden ervaren wat het voor de patiënten betekent om niet meer te plassen. Dit deden ze door een jasje steeds te verzwaren met een waterzakje. Ook waren er kleurplaten, de kinderen kunnen de kleurplaten inleveren om kans te maken op een leuk prijsje.

Leven met dialyse

Medisch maatschappelijk werk vertelde de bezoekers wat er voor de patiënten nog allemaal mogelijk is om te doen ondanks dat ze dialyseren. De diëtisten gaven de bezoekers informatie waarom patiënten zo min mogelijk zout moeten gebruiken tijdens het koken en wat de alternatieven hiervoor zijn. Ook vertelden ze de mensen waarom dialysepatiënten een vochtbeperking hebben.

Meer nieuws

Deze pagina delen: