Zaterdagavond 7 oktober verzamelden zich op de locatie in Groningen zo'n twintig mannen en vrouwen voor de 4Mijl4You. Sommigen waren een tikkeltje gespannen. Anderen waren vooral enthousiast. Het organisatiecomité had de hele dag obsessief Buienradar gecheckt en geduimd dat de regen 's avonds op zou houden.

Met de bus naar de start!

Dat gebeurde helaas niet! De regen bleef met bakken uit de hemel komen. Dat mocht de pret niet drukken, want rond 19.30 uur stapte iedereen vol goede moed in de gesponsorde touringcar van Autobusbedrijf Doornbos. Alsof het een schoolreisje was! Bij de start in Haren aangekomen werden de deelnemers onthaald door de  Nierstichting. Ze kregen lampjes voor onderweg! Een welkome aanvulling op de poncho's en paraplu's. Na het ophalen van de startnummers kon de groep van start. Op weg naar Groningen!

Gezelligheid onderweg!

En ja, zoals dat dan gaat, als je eenmaal onderweg bent, dan maakt het niet meer uit dat het regent. De groep liep voor een grote groep van De Zijlen en had daarmee zichzelf ook direct verzekerd van muziek. Een extra stimulans. Er werd gelopen, bescheiden gedanst en af en toe op elkaar gewacht.  Het eerste stuk vanuit Haren, met weinig beschutting, was pittig, maar zodra Groningen bereikt was kon niks de pret nog drukken. Langs de route stonden op verschillende plekken DCG'ers om een hart onder de riem te steken en aan te moedigen.

Medailles

Rond 22.00 uur, een dik uur na vertrek, kwam het centrum van Groningen in zicht. De finish op de Vismarkt werd bereikt onder luide aanmoediging van een tiental DCG'ers en familie en vrienden. Ook de Nierstichting stond klaar met cadeautasjes. Met een grijns van oor tot oor namen alle deelnemers hun medaille in ontvangst! En dat is toch waar we het allemaal voor doen. Meer foto's zijn te vinden op Facebook!

Uitzendingen

In de aanloop naar de 4Mijl4You hebben RTV Noord en OOG TV reportages gemaakt van twee deelnemers, Dirk Jan van der Wal en Ria Santing. Wilt u hun verhaal zien of horen, gebruik dan onderstaande links.

  1. De reportage met Dirk Jan van der Wal is online te vinden. Via deze link.
  2. Zaterdagochtend was Ria Santing om 9.10 uur te horen in het radioprogramma Noord en Ommeland op RTV Noord. Daarbij was ook Marco Boonstra aanwezig om uitleg te geven.
  3. OOG TV zond het verhaal van Ria uit op 9 oktober vanaf 17.30 uur. Deze uitzending staat nog niet online
De twintig deelnemers vol trots bij de finish
De twintig deelnemers vol trots bij de finish
Meer nieuws

Deze pagina delen: