Van 1 februari tot en met 28 maart zijn er werkzaamheden aan Parkeergarage Noord. Wat betekent dit voor bezoekers van het DCG?

Werkzaamheden

Er wordt begonnen met de in- en uitrit, waardoor er telkens twee, in plaats van drie banen beschikbaar zijn. Daarna wordt de parkeergarage laag voor laag aangepakt. Er zijn dan minder parkeerplaatsen beschikbaar. In het paasweekend is de parkeergarage gesloten. Tijdens de werkzaamheden geven matrixborden op de route vanaf de Vrydemalaan naar P-Noord (nabij de voormalige Deusinglaan) altijd de meest actuele informatie over (alternatieve) parkeergelegenheid. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van oude vloerlagen; het aanbrengen van een nieuwe, stroevere coating. De verlichting en het schilderwerk worden aangepakt. Op het wegdek worden voetpaden, haaientanden en zebrapaden aangebracht om de situatie voor voetgangers te optimaliseren. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op Paasmaandag (28 maart) afgerond.

Maatregelen

De ervaring leert dat het vooral op dinsdagen en donderdagen tussen 14.00 uur en 15.00 uur druk is. Dat heeft te maken met het wisselen van de dag- en late diensten. Er zijn maatregelen genomen om iedereen te kunnen voorzien van een parkeerplek.

  • Mochten er geen plaatsen meer beschikbaar zijn, dan worden parkeerders door een verkeersregelaar doorverwezen naar P-Zuid en als die vol is, naar P-Boterdiep.
  • Medewerkers in de late dienst parkeren tegen dezelfde voorwaarden als in P-Noord; patiënten en bezoekers parkeren in P-Boterdiep zelfs voordeliger dan in P-Noord.
  • Voor medewerkers die na hun late dienst naar hun auto in P-Boterdiep moeten lopen, wordt begeleiding van een medewerker van Beveiliging & Toegangsbeheer geregeld. Startpunt receptie Ingang Noord (Fonteinstraat). Communicatie hierover volgt.
  • Patiënten en bezoekers in het bezit van een gemeentelijke gehandicaptenkaart worden, als er in P- Noord geen plaats meer is, door verkeersregelaars verwezen naar een plaats dichter bij hun bestemming dan P-Boterdiep.

Overlast

Het UMCG probeert de overlast zo veel mogelijk te beperken. Uw begrip wordt gevraagd voor mogelijke overlast. Het schuren kan geluidsoverlast geven en de geur van de vloercoating kan hinderlijk zijn. Hoewel het coatingsmateriaal chemisch ruikt, is het ongevaarlijk. Er worden stofschotten geplaatst, maar desondanks kunnen mensen last krijgen van stof.

Meer nieuws

Deze pagina delen: