Dialyse Centrum Groningen heeft vier locaties in Noord-Nederland. In totaal dialyseren op deze locaties ongeveer 170 nierpatiënten. Daarnaast behandelt het DCG ruim 50 patiënten die in de eigen omgeving dialyseren. Deze patiënten dialyseren thuis met hun partner of dialyse-assistent of doen zelfstandig buikspoeling. Het DCG hecht veel waarde aan de tevredenheid van patiënten en medewerkers. Daarnaar wordt regelmatig onderzoek gedaan.

In 2017 kreeg DCG een 8,8 in het jaarlijkse patiëntenonderzoek. Ook werd gevraagd naar de tevredenheid over de nefrologen, verpleegkundigen, diëtisten en maatschappelijk werkers. Zij scoorden allemaal cijfers tussen de 8,1 en de 8,7. Daar zijn we best trots op!

Patiëntenonderzoek

Medewerkersonderzoek

In 2015 is een medewerkersonderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Effectory. Het DCG scoort volgens het rapport op alle thema's beter dan de benchmark. Dit betekent dat de organisatie het beter doet dan de meeste andere zorgorganisaties. Het onderzoek vroeg aan medewerkers hoe tevreden, betrokken en bevlogen zij in hun werk stonden. De grote cijfers hieronder zijn de scores van 2015. De scores rechtsboven zijn de cijfers van eerder onderzoek.

Deze pagina delen: