Voor patiënten met een nierziekte organiseert Dialyse Centrum Groningen informatieavonden over dialyse.  Deze bijeenkomsten, 's avonds  op woensdag  4, 11 en 18 april, zijn bedoeld voor patiënten met een chronische nierziekte.  Ook patiënten die een overstap overwegen naar een andere (dialyse)behandelvorm zijn van harte welkom.

Meld u aan met het formulier onderaan deze pagina.

Verschillende dialysebehandelingen

Het Dialyse Centrum Groningen biedt verschillende dialysebehandelingen, zowel thuis als in het centrum. U kunt dialyseren via het buikvlies (peritoneale dialyse) of met een kunstnier (hemodialyse). Welke behandeling het beste in uw leven past, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Een keuze maken voor een dialysevorm is niet gemakkelijk. De avonden helpen u bij het maken van een keuze. Mocht u vooraf al willen oriënteren, neem dan hier vast een kijkje of op www.nierwijzer.nl.

Animatie: hoe werkt thuishemodialyse

Animatie: hoe werkt thuishemodialyse

Transplantatie

Bij het UMCG worden niertransplantaties uitgevoerd. Donornieren kunnen afkomstig zijn van levende donoren of na overlijden van iemand die het donorcodicil heeft ingevuld. Dat laatste heet ook wel postmortaal. De avond over transplantatie legt u de verschillende transplantatiemogelijkheden uit.  Zoals het er nu voor staat vindt op 23 mei in het UMCG een bijeenkomst plaats over transplantatie. Deze bijeenkomst is onderdeel van de reeks over nierfunctievervangende behandelingen. Vanuit het UMCG zal hiervoor een uitnodiging worden verstuurd.

Locatie

De bijeenkomsten over dialyse vinden plaats op vier woensdagavonden  (4, 11 en 18 april) van 19.00 uur tot 21.00 uur in het bedrijfsrestaurant op de 2e verdieping van het Dialyse Centrum Groningen (DCG). Het DCG is gevestigd op het UMCG-terrein, ingang 45 en 47.  Een uitgebreide routebeschrijving vindt u hier.

Bijeenkomsten dialyse en transplantatie
  • Bedankt voor uw interesse in de informatie-avonden van Dialyse Centrum Groningen. Met het formulier hieronder kunt u aangeven op welke avonden u wilt komen.

Deze pagina delen: