Dialyse Centrum Groningen biedt alle mogelijke dialysebehandelingen. Thuishemodialyse en peritoneale dialyse zijn de behandelingen die de patiënt zelfstandig of met partner of een dialyse-assistent kan uitvoeren. Wanneer een behandeling op het centrum beter is, kan de patiënt overdag terecht in Groningen, Assen, Scheemda en Stadskanaal. In Groningen is nachtelijke hemodialyse mogelijk. Daarnaast kunnen patiënten tijdens hun vakantie dialyseren op één van onze locaties.

Paramedici en technici

Dialyse heeft een grote impact op het leven van de patiënt. Naast de nefrologen, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen die de dialysezorg in goede banen leiden, beschikt het DCG over de expertise van diëtisten en medisch maatschappelijk werkers. Zij ondersteunen de patiënt bij het inpassen van de dialyse in het dagelijks leven. Voor het onderhoud van de machines zijn dialysetechnici verantwoordelijk. Zowel de machines op het centrum als de machines thuis worden door de technici regelmatig gecontroleerd en indien nodig gerepareerd.

Onderzoek

Binnen het DCG wordt doorlopend onderzoek verricht, vaak samen met het UMCG. Er is aandacht voor onder andere de invloed van dialyse op hart, vaten en bloeddruk. Diëtetisch onderzoek bekijkt het effect van de dialyse op de voedingstoestand . Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar de invloed van dialyse op de cognitie en psyche van patiënten. Als bijlage vindt u een overzicht van de lopende onderzoeken.

Deze pagina delen: