Patiënten die in behandeling zijn bij een ander dialysecentrum kunnen gebruik maken van onze faciliteiten om thuis te dialyseren. Dit is ook mogelijk als het om kinderen of jongeren gaat.

Het DCG ondersteunt patiënten van andere dialysecentra die thuis willen dialyseren (contractdialyse). Wij bieden een opleiding aan voor thuishemodialyse. Ook regelen wij alles wat nodig is om thuis te kunnen dialyseren. Wij leveren de dialysemachine, de bevoorrading en zorgen voor het technisch onderhoud. Als er begeleiding nodig is van een dialyseassistent, dan regelen wij dit ook.

De rol van het ziekenhuis

De medische begeleiding blijft in handen van het dialysecentrum van de patiënt. Dit geldt ook voor de controles door de arts en de verdere begeleiding. We maken afspraken om tot een samenwerking op maat te komen.

Aanmelden

Om patiënten aan te melden voor contractdialyse, neemt de nefroloog van het dialysecentrum van de patiënt contact op met het DCG. Vervolgens sluiten we een contract waarin de verantwoordelijkheden van beide behandelteams staan.

Deze pagina delen: