Dialyse Centrum Groningen (DCG) leidt samen met het Wenckebachinstituut verpleegkundigen op tot dialyseverpleegkundige. De opleiding is een landelijk erkend verpleegkundige vervolgopleiding.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het theoriedeel wordt gegeven door het Wenckebachinstituut. Het praktijkdeel vindt plaats in het DCG. In deze opleiding vullen praktijk en theorie elkaar aan. De opleiding wordt in vijf modules aangeboden. Aan het einde van de opleiding heb je alle competenties, die horen bij de functie van dialyseverpleegkundige, bereikt. Iedere module wordt afgesloten met een Proeve van bekwaamheid.

Janneke vertelt over het werk en de opleiding tot dialyseverpleegkundige

Janneke vertelt over het werk en de opleiding tot dialyseverpleegkundige

Start en functie-eisen

De dialyseopleiding start jaarlijks per 1 november. In april 2019 start er een extra opleidingsgroep.

Voor aanvang van de opleiding vindt meestal een inwerkperiode van minimaal één maand plaats in het DCG. De opleiding duurt in totaal vijftien maanden. De gehele opleidingsperiode ben je in dienst bij het DCG en word je intensief begeleid door vaste werkbegeleiders. Om in aanmerking te komen voor deze opleiding heb je:

  • een verpleegkundig diploma, bij voorkeur niveau 5
  • minimaal een half jaar relevante werkervaring als verpleegkundige, liefst in een algemeen ziekenhuis
  • affiniteit met chronische patiënten

Meer weten?

Op de website van het Wenckebachinstituut vind je meer informatie over de vervolgopleiding tot dialyseverpleegkundige. Over het algemeen vindt in april/mei de selectieronde voor deze opleiding plaats. Je kunt in de maanden daarvoor ook einteresse kenbaar maken, via het formulier 'open sollicitatie'. 

Voor de extra aprilgroep in 2019 hebben we nog opleidingsplekken! De vacature hiervoor is tot 29 oktober a.s. 

Voor vragen kun je bellen met Trees van den Brink, opleidingscoördinator, vaak te bereiken op maandag, dinsdag en donderdag bij voorkeur tussen 9.30 - 15.00 uur.

Deze pagina delen: