VERPLEEGKUNDIGEN VOOR DE VERVOLGOPLEIDING DIALYSEVERPLEEGKUNDIGE

gemiddeld 32 uren per week

Wij zoeken enthousiaste, betrokken verpleegkundigen om onze teams te versterken. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of studeer je bijna af als verpleegkundige? Dan is onderstaande vacature misschien iets voor jou:

Hoe ziet de functie eruit?

Het werk als dialyseverpleegkundige biedt een mooie mix van verpleegtechnische handelingen, persoonlijk contact en het werken in een multidisciplinair team! Als dialyseverpleegkundige kun je echt wat opbouwen met de patiënt. Al onze patiënten dialyseren minimaal drie keer per week op het centrum of thuis. Meestal voor langere tijd. Daardoor kun je als verpleegkundige de patiënt echt leren kennen en voor hem of haar het verschil maken.

Als dialyseverpleegkundige werk je op één van onze vier locaties: Groningen, Assen, Scheemda, Stadskanaal. Daar voer je de dialysebehandeling uit met ondersteuning van een afdelingsassistent en in samenwerking met het multidisciplinaire team. De functie van dialyseverpleegkundige wordt gekenmerkt door een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en zelfstandig handelen. Naast het uitvoeren en coördineren van de dialysezorg, is het geven van informatie en het ondersteunen van de patiënt in zijn of haar zelfregie belangrijk in de functie. Wij werken met professionele en betrokken medewerkers en bieden hoogwaardige dialysezorg.

Hoe ziet de dialyseopleiding eruit?

De opleiding tot dialyseverpleegkundige start per 1 april 2019 en duurt vijftien maanden waarbij praktijk en theorie elkaar aanvullen. De opleiding wordt in vijf modules aangeboden waarbij iedere module wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Aan het einde van de opleiding heb je alle competenties bereikt die horen bij de functie van dialyseverpleegkundige. Binnen het team word je intensief begeleid door vaste werkbegeleiders. Tijdens de opleiding wordt minimaal 1x gewisseld van team of locatie. Het theoriedeel wordt gegeven door het Wenckebachinstituut, zie voor informatie over de opleiding: www.wenckebachinstituut.nl/vervolgopleiding of www.dcg.nl/opleiding.

Wie zoeken we?

Je bent een BIG geregistreerde verpleegkundige of een bijna afgestudeerde verpleegkundige, met een HBO denkniveau. En je voldoet je aan de volgende functie-eisen:

 • Je werkt zelfstandig, bent proactief en kunt veranderende omstandigheden makkelijk inpassen in je dagelijks werk;
 • Je hebt interesse in de technische aspecten van een dialysebehandeling;
 • Je betrekt de patiënt bij zijn behandeling en hebt daarin een motiverende en activerende rol;
 • Je kunt zorg snel inschatten en afstemmen met de patiënt en andere medewerkers;
 • Je hebt affiniteit met chronische patiënten en hebt er plezier in om deze mensen langdurig te begeleiden;
 • Als gediplomeerd verpleegkundige heb je enige werkervaring in bij voorkeur een algemeen ziekenhuis of
 • Als bijna afgestudeerde verpleegkundige heb je stage-of werkervaring in een algemeen ziekenhuis en ben je in maart 2019 klaar met je verpleegkundige opleiding;
 • Je bent in staat om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leerproces;
 • Je bent bereid om op alle locaties en in alle diensten te werken en je bent flexibel inzetbaar conform de jaarurensystematiek.

Wat bieden we?

 • Een opleiding tot dialyseverpleegkundige;
 • Een veelzijdige en afwisselende functie in een zelfstandige organisatie;
 • Een professionele, veilige en gezonde werkomgeving;
 • Een landelijk door het CZO (College Ziekenhuis Opleidingen) erkend dialysediploma;
 • Een functie voor gemiddeld 32 uren per week, te meten op jaarbasis; eventueel is 28 uren per week in de 2e helft van de opleiding bespreekbaar.
 • Een dienstverband vanaf 1 maart 2019 voor de duur van de opleiding, mogelijkheid tot voorzetting van het dienstverband wordt aan het einde van de opleiding bekeken;
 • Een salaris conform de CAO ziekenhuizen;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO ziekenhuizen, met o.a. een pensioenvoorziening van het PFZW, eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekeringen en een aantrekkelijk meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Ben je geïnteresseerd?

Kijk voor meer informatie op www.dcg.nl/opleiding. Ook vind je daar filmpjes waarin verschillende dialyseverpleegkundigen vertellen over hun werk.

Voor vragen staan Marjan van der Meulen (praktijkbegeleider) of Trees van den Brink (opleidingscoördinator) je op iedere donderdag tussen 9:00 uur en 16:00 uur graag te woord via tel: 06-25650398.

Solliciteren?

Wij verzoeken je te solliciteren via onderstaand sollicitatieformulier. Je sollicitatie moet uiterlijk 28 oktober 2018 bij ons binnen zijn. Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.

De eerste sollicitatieronde staat gepland op 13 november en een tweede ronde op 20 november.

Alle nieuwe medewerkers vragen we bij aanstelling om een geldige Verklaring Omtrent  Gedrag. Bij de selectieprocedure kan gebruikt gemaakt worden van social media.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

                                                                                          

Sollicitatieformulier dialyseverpleegkundige
 • Upload bestand...

 • Upload bestand...

 • Ons privacy statement vind je hier

Deze pagina delen: