Kipfilet met paddenstoelen
In dit recept gaan we aan de slag met kipfilet en paddenstoelen. Lekker met rijst en broccoli.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram kipfilet
- kipkruiden zonder zout (bijvoorbeeld Verstegen kruiden)
- 2 eetlepels olie
- 15 gram boter of margarine
- 1 geschilde ui in partjes
- 1 teentje gepelde en fijngehakte knoflook
- 250 gram gemengde paddenstoelen of champignons
- 150 ml rode wijn
- 1 eetlepel maïzena
- peper
Bereiden:
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met de kipkruiden.
- Verwarm de olie met de boter in de pan
- Bak hierin de kipblokjes goudbruin.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak de paddenstoelen mee.
- Blus met de wijn en laat dit even inkoken.
- Bind eventueel bij door een papje te maken van maïzena met wat koud water en bij de paddenstoelen te gieten tot de gewenste dikte.
- Breng op smaak met peper.
Lekker met een portie gekookte broccoli en rijst.
Wilt u meer weten, vraag uw diëtist van het DCG!
*Per portie (incl. 75 gram broccoli en 3 opscheplepels rijst): 524 kcal – 33 g eiwit – 70 mg natrium – 960 mg kalium – 425 mg fosfaat – 59 g koolhydraten
*Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.
Gebaseerd op een recept van nosalt.nl