Pangasiusfilet met wortelpuree
Heerlijke pangasiusfilet met wortelpuree. Eventueel garneren met fijngesneden peterselie of koriander. Lekker met gekookte rijst.
Ingrediënten
- 1 ui
- 500 gram winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels komijn (djinten)
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels bloem
- 2 pangasius- of tilapiafilets (200 g)
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiden
- Maak de ui en de wortels schoon. Snijd de ui in snippers en de wortels in plakken.
- Fruit de ui met 1 theelepel komijn en ½ theelepel kaneel in de olie.
- Voeg de wortels toe met wat water en stoof de groente in 15 minuten gaar.
- Stamp de groente tot een smeuïge puree.
- Meng de bloem met de rest van de komijn en de kaneel en doe dit in een bord.
- Bestrooi de visfilets met peper en wentel de vis door het bloemmengsel.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de vis in 8 minuten gaar en bruin.
- Geef er de wortelpuree bij.
Eventueel garneren met fijngesneden peterselie of koriander. Lekker met gekookte rijst.
*Per portie (inclusief rijst):
465 kcal – 26 g eiwit – 200 mg natrium – 900 mg kalium – 300 mg fosfaat – 49 g koolhydraten
*een warme maaltijd (bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een schepje jus) bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.